Látnivalók

Római katolikus templomAz 1930-as években adták át a település napjainkban is jó mûszaki állapotú római katolikus templomát. Bár Homokszentgyörgy egykoron a református vallásúak települése volt, mára többségbe kerültek a katolikusok. Pap nincs a faluban, a miséket a ladi plébános celebrálja. Az elmúlt években nem csökkent a misére járók száma, s több vallását gyakorló szülõ is hittanra járatja gyermekét.
A római katolikus templom belseje érdekes látnivalókat kínál a látogatók számára. Ha az utazó Homokszentgyörgyön jár, feltétlenül érdemes átlépni az intézmény küszöbét, s megtekinteni az épület ablakait. Ezeket Kopp Ferenc iparmûvész készítette a múlt század ötvenes éveiben, s Szent György, Szent Erzsébet, és Szent Imre mellett a Tékozló Fiút ábrázolják.

református templomHomokszentgyörgy szép látványossága a falu szívében, a háborús emlékmû mellett álló - 1820-ban felépítette református templom. A református gyülekezet tagjai mára igencsak megfogyatkoztak, s az istentiszteleteket is mindössze alig kéttucatnyian látogatják. A településnek református plébánosa nincs, a kálmáncsai lelkész jön át idõközönként.

A jelenlegi iskolaépület mögött terül el a község szép, kilenchektáros parkja, amelynek területén a háború elõtt állattenyészet folyt. Ma a mezõgazdasági telep helyén sport- és szabadidõpark létesült, amelynek természeti környezete pazar látványosságot ígér. A parkban több különleges fafajta van: juhar és mocsári ciprus, valamint évszázados platánok és tölgyek adnak hûs árnyékot.

Utoljára frissítve: 2016. 03. 29. 16:06

Fel